Ilmainen kitaransoitto-sivusto
SoMe

  Uutisia


 Tabulatuureja osa 1
Harjoitus 1.1


Tällä sivulla käymme läpi eri sormituksia (pattern) ja asemia (positio) sekä pentatonisella a-mollilla että pentatonisella A-duurilla.


On erittäin kätevää kun pystyy soittamaan samoja nuotteja useammasta asemasta ja useammalla sormituksella. Lisäksi liikuttaessa kaulaa ylös ja alas, soitetaan esimerkiksi a-nuotti eri oktaavialoista.  


Alla tämän sivun ensimmäisessä harjoituksessa on esitetty pentatoninen a-molliskaala alhaalta ylös.  Huomaa, että tabulatuuri loppuu ylä e-kielen 5. väliin eli siis A-nuottiin (perussävel, mutta kaksi oktaavia ylempää kuin nuotti, josta aloitetaan).
Harjoitus 1.2


Tässä tämän sivun toisessa harjoituksessa on pentatoninen a-molliskaala ylhäältä alas. Huomaa, että tabulatuuri loppuu ala E-kielen 5. väliin eli siis A-nuottiin (perussävel).  

Harjoitus 1.3


Nyt on vuorossa pentatoninen A-duuriskaala alhaalta ylös. Jälleen tabulatuurin nuotit loppuvat ylä e-kielen 5. väliin eli siis A-nuottiin.  
      


Harjoitus 1.4


Tässä harjoituksessa on taas pentatoninen A-duuriskaala ylhäältä alas. Tabulatuuri loppuu ala E-kielen 5. väliin eli siis jälleen A-nuottiin (perussävel).  
Napsauta hiirellä kuvaa.


Pentatonen a-molli – eriasemia


Harjoitus 1.5  


Tässä tabulatuurissa on esitetty pentatoninen a-molliskaala alhaalta ylös ja ylhäältä alas. Nyt on käytetty eri asemaa (pattern) kuin aikaisemmin. On hyvä osata soittaa sama skaala eri asemista ja tämän jälkeen voikin sitten yhdistellä asemia toisiinsa ja siirtyä sujuvasti asemasta toiseen (kaulalla edestakaisin liikkuminen).    
Napsauta hiirelläkuvaa. 


Harjoitus 1.6


Nyt on jälleen käytetty pentatonista a-molliskaalaa alhaalta ylös ja ylhäältä alas. Harjoituksessa on käytetty samaa asemaa (pattern) kuin jo aikaisemmin.  

Napsauta hiirellä kuvaa.


Harjoitus 1.7


Tässä harjoituksessa on esitetty jälleen pentatoninen a-molliskaala alhaalta ylös ja ylhäältä alas. Nyt on käytetty eri sormitusta (pattern) ja asemaa (positio) kuin aikaisemmin.

Napsauta hiirellä kuvaa.


Harjoitus 1.8  


Tässä harjoituksessa on jälleen käytössä pentatoninen a-molliskaala alhaalta ylös ja ylhäältä alas. Edelleen on käytetty eri asemaa (positio) kuin aikaisemmin.

Napsauta hiirellä kuvaa.ö