Ilmainen kitaransoitto-sivusto
SoMe

  Arkisto
Uutisia

 Tabulatuureja osa 1

 

Harjoitus 1.1

 

Tällä sivulla käymme läpi eri sormituksia (pattern) ja asemia (positio) sekä pentatonisella a-mollilla että pentatonisella A-duurilla.

On erittäin kätevää kun pystyy soittamaan samoja nuotteja useammasta asemasta ja useammalla sormituksella. Lisäksi liikuttaessa kaulaa ylös ja alas, soitetaan esimerkiksi a-nuotti eri oktaavialoista.

Alla tämän sivun ensimmäisessä harjoituksessa on esitetty pentatoninen a-molliskaala alhaalta ylös.  Huomaa, että tabulatuuri loppuu ylä e-kielen 5. väliin eli siis A-nuottiin (perussävel, mutta kaksi oktaavia ylempää kuin nuotti, josta aloitetaan).

 

 

Harjoitus 1.2

Tässä tämän sivun toisessa harjoituksessa on pentatoninen a-molliskaala ylhäältä alas. Huomaa, että tabulatuuri loppuu ala E-kielen 5. väliin eli siis A-nuottiin (perussävel).

Harjoitus 1.3

Nyt on vuorossa pentatoninen A-duuriskaala alhaalta ylös. Jälleen tabulatuurin nuotit loppuvat ylä e-kielen 5. väliin eli siis A-nuottiin.

 


 

Napsauta hiirellä tästä

Harjoitus 1.4

Tässä harjoituksessa on taas pentatoninen A-duuriskaala ylhäältä alas. Tabulatuuri loppuu ala E-kielen 5. väliin eli siis jälleen A-nuottiin (perussävel).

Napsauta hiirellä tästä

Pentatonen a-molli – eriasemia

Harjoitus 1.5

Tässä tabulatuurissa on esitetty pentatoninen a-molliskaala alhaalta ylös ja ylhäältä alas. Nyt on käytetty eri asemaa (pattern) kuin aikaisemmin. On hyvä osata soittaa sama skaala eri asemista ja tämän jälkeen voikin sitten yhdistellä asemia toisiinsa ja siirtyä sujuvasti asemasta toiseen (kaulalla edestakaisin liikkuminen).


Napsauta hiirellä kuvasta

 

Harjoitus 1.6

Nyt on jälleen käytetty pentatonista a-molliskaalaa alhaalta ylös ja ylhäältä alas. Harjoituksessa on käytetty samaa asemaa (pattern) kuin jo aikaisemmin.

 


Napsauta hiirellä kuvan päältä

Harjoitus 1.7

Nyt katsommekin pentatonista A-duuriskaalaa alhaalta ylös ja ylhäältä alas. Nyt on käytetty eri sormitusta (pattern) ja asemaa (positio) kuin aikaisemmin. Ylöspäin mentäessa sormitus alkaa F#-nuotista ja päättyy A-nuottiin. Vastaavasti alaspäin aloitetaan A:sta ja lopetetaan F#-nuottiin.

 

Napsauta hiirellä kuvasta

Harjoitus 1.8

Tässä harjoituksessa on käytössä pentatoninen a-molliskaala alhaalta ylös ja ylhäältä alas. Edelleen on käytetty eri asemaa (positio) kuin aikaisemmin.

 

Napsauta hiirellä kuvan päältä.