Ilmainen kitaransoitto-sivusto
SoMe

  Uutisia


 Tabulatuureja osa 2

 


Tabulatuureista: jatkoa osa 2


Aloitamme tämän sivun harjoituksen pletrakäden ja otelautakäden koordinaatioharjoituksella. Toisin sanoen hiomme pletkratekniikka ja samalla molempia käsien koordiaatiota. Sormien ja plektrakäden harjoittelua


Harjoitus 2.1


Tässä harjoituksessa tai sormien lämmittelyssä on tarkoitus minimoida oikean käden liike niin, että vain ranne tekee työtä edestakaisin. Alhaalta ylös ja ylhäältä alas. 


Kuuntele näyte ja pyri tekemään tarkkaa työtä. Muista aloittaa hitaalla tempolla siten, että tempo on tasaisen ja kaikki nuotit soivat tarkasti. Tämän harjoituksen tarkoituksena on myös harjoittaa oikean käden demppausta.


Harjoitus on varmasti tympeä ja hirveän kuuloinenkin, mutta se todella auttaa hyvin nopeasti, kun vaan jaksaa harjoitella!

 


Napsauta hiirellä kuvaa.

 

Harjoitus 2.2


Seuraavaksi harjoittelemme sekä plektrakättä että otelautakäden synkronointia. Harjoituksessa noustaan puolisävelaskelta kerrallaan A:sta kaksi oktaavia ylempään A:han.


Nuotit soitetaan nousevasti kromaattisesti eli puolisävelaskelta kerrallaan.


Kuten edellä, kuuntele näyte ja pyri tekemään tarkkaa työtä. Muista aloittaa hitaalla tempolla siten, että tempo on tasaisen ja kaikki nuotit soivat tarkasti. Tämän harjoituksen tarkoituksena on myös harjoittaa oikean käden demppausta.


Myös tömö harjoitus on varmasti tympeä ja hirveän kuuloinenkin, mutta se todella auttaa hyvin nopeasti, kun vaan jaksaa harjoitella!

Napsauta hiirellä kuvaa.